Kepti obuoliai

Desertai, saldumynai, Vaisių patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Karšti patiekalai 1 comment

Kepti obuoliai

3.5 from 4 votes
Course: Desertai, saldumynai, Karšti patiekalai, Vaisių patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus3/4 stiklinės 3/4

  • Vanduo2 stiklinės 2

  • Razinos pagal skonį

  • Citrinų sultys5 arbatiniai šaukšteliai 5

  • Obuoliai10 vnt 10

  • Cinamonas3 arbatiniai šaukšteliai 3

  • Muskatas3/4 arbatinio šaukštelio 3/4

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūrosNuplaukite obuolius, atsargiai iš viršaus išimkite obuolio viduriuką su stiebeliu ir kauliukais, nepradurkite obuolio kiaurai, 1-2 cm sluoksnio palikite
  • Obuolio viršuje truputi iš kraštų aplupkite odelę ratu maždaug (¼ viso obuolio)Idėkite obuolius į kepimo skardą, sumaišykite vandenį su cintrinų sultimis ir į kiekvieną obuolį ipilkite maždaug vieną valgomąjį šaukštą gauto mišinio
  • Likusį mišinį galite supilti į kepimo skardą
  • Kiekvieną obuolį užpildykite lygiomis dalimis razinų
  • Sumaišykite cinamoną, muskatą ir cukrų tarpusavyje
  • Įberkite truputį į obuolius, likusia dalimi apibarstykite skystį kepimo skardoje
  • Kepkite apie 40 minučių, kol obuoliai suminkštės
  • Bekepdami keletą kartų apipilkite obuolius skardoje esančiu skysčiu
  • Pateikite šiltus
  • Skanaus

One Comment

  1. V.Motuzas

    Norėčiau kepti mikrobangėje ar taip kepant man pasisektų. vaclovas.motuzas
    @gmail.com

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*