Kepti įdaryti viščiukai, kurie puikiai tinka šventiniam stalui. Ypač skanu su bruknių uogiene, marinuotomis slyvomis, obuoliais ar kriaušėmis.
Kepti įdaryti viščiukai
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Pipirai truputis –
Grietinė – 1/2 stiklinės 1/2
Sviestas – 3 šaukštai 3
Džiūvėsėliai – 1/2 stiklinės 1/2
Kiaušinis – 1 vnt 1
Prieskoninės daržovės truputis –
viščiukai – 4 vnt 4
Gaminimo eiga
- Įdaras
- Jam skirtos viščiuko liekanos patroškinamos su prieskoninėmis daržovėmis, sumalamos mėsmale
- Pridėjus 1 šaukšte sviesto pakepintų džiūvesėlių, druskos, pipiro, kiaušinio trynį ir išplaktą baltymą, viskas gerai išmaišoma
- Išdarinėti viščiukai pasūdomi, prikemšami įdaro ir užsiuvami
- Jie patepami sviestu ar grietine ir kepami iki kol paraus
- Kad kepant viščiukai neišdžiūtų, į pabaigą keptuvas uždengiamas dangčiu