Kepti baklažanai

Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai 1 comment

Kepti baklažanai

0.0 from 1 vote
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės truputis

  • Sviestas truputis

  • Alyvuogių aliejus truputis

  • Baklažanai2-3 vnt 2-3

  • Baltas vynas75 ml 75

  • Balzaminis actas150 ml 150

Gaminimo eiga

  • Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais
  • Kiekvieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir palikite pastovėti apie 30 min
  • Tada nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite
  • Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite truputį sviesto
  • Kai įkais, kepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps
  • Iškeptus baklažanus laikykite šiltai
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir jame iki minkštumo pakepkite smulkintą česnaką
  • Tada įberkite pipirų, supilkite actą ir baltą vyną
  • Kai užvirs, šiek tiek pavirkite, kol padažas pradės tirštėti
  • Paruoštą padažą pilkite ant dar šiltų baklažanų
  • Ant viršaus pabarstykite pipirų ir smulkintų petražolių

One Comment

  1. Va taip paruoštas baklazanas man skaniausias !!!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*