Keptas viščiukas su pomidorais ir sūriu

Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalai 0 comments

Keptas viščiukas su pomidorais ir sūriu

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Petražolių lapeliai truputis

  • Druska pagal skonį

  • Fermentinis sūris40 g 40

  • Pomidorai400 g 400

  • Obuoliai1 vnt 1

  • Sviestas100-150 g 100-150

  • Malti pipirai pagal skonį

  • Viščiukas1 vnt 1

  • Gvazdikėliai2-4 vnt 2-4

  • Lašiniai100 g 100

Gaminimo eiga

  • Nuvalytas viščiukas pasūdomas, į vidų įdedama obuolys ir gvazdikėliai, aptepamas suminkštintu sviestu, dedamas į keptuvę su dalimi paspirgintų lašinukų, įpilama verdančio vandens ir 45 minutes kepama
  • Kepant laistoma esamu skysčiu ir sultiniu
  • Iškepęs viščiukas ir obuolys supjaustomi porcijomis (kaulus galima išimti)
  • Didesnė dalis kepimo skysčio supilama į ugniai atsparų indą, centre sudedamas supjaustytas viščiukas ir apdėliojamas pomidorų skiltelėmis
  • Pomidorai apibarstomi druska, pipirais, tarkuotu sūriu, petražolių lapeliais, apšlakstoma skysčio likučiais ir kepama
  • Kad viščiukas neapdžiūtų, galima jį uždengti folija arba apdėlioti lašinukais
  • Valgoma su bulvių koše, ryžiais
  • Likęs padažas tiekiamas atskirai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*