Keptas viščiukas su česnakais

Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalai 0 comments

Keptas viščiukas su česnakais

3.0 from 1 vote
Course: Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Sviestas50 g 50

  • Česnakai4-5 skiltelės 4-5

  • Viščiukas1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Sumaišyti sviestą ir česnakus
  • Atsargiai atskirti viščiuko odą nuo mėsos ir sudėti česnakinį sviestą po oda ant krūtinėlės ir šlaunelių ir iš viršaus pirštais atsargiai tolygiai paskirstyti
  • Aptepti viščiuką aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais
  • Viščiuko kojas surišti
  • Dėti viščiuką į kepimo indą krūtinėle į viršų ir kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 min
  • Tada viščiuką apversti ir kepti dar 30 min
  • Tada atversti vėl atgal, kad krūtinėlė gražiai apskrustų, ir kepti dar 30 min
  • arba kol viščiukas iškeps (bendrą kepimo laiką reikia apskaičiuoti imant 30 min
  • kiekvieniems 500 g mėsos)
  • Kepimo metu viščiuką karts nuo karto palaistyti susidariusiomis sultimis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*