Keptas viščiukas su česnakais
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Sviestas – 50 g 50
Česnakai – 4-5 skiltelės 4-5
Viščiukas – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Sumaišyti sviestą ir česnakus
- Atsargiai atskirti viščiuko odą nuo mėsos ir sudėti česnakinį sviestą po oda ant krūtinėlės ir šlaunelių ir iš viršaus pirštais atsargiai tolygiai paskirstyti
- Aptepti viščiuką aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais
- Viščiuko kojas surišti
- Dėti viščiuką į kepimo indą krūtinėle į viršų ir kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 min
- Tada viščiuką apversti ir kepti dar 30 min
- Tada atversti vėl atgal, kad krūtinėlė gražiai apskrustų, ir kepti dar 30 min
- arba kol viščiukas iškeps (bendrą kepimo laiką reikia apskaičiuoti imant 30 min
- kiekvieniems 500 g mėsos)
- Kepimo metu viščiuką karts nuo karto palaistyti susidariusiomis sultimis