Keptas karpis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1/2 l 1/2
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai žiupsnelis –
Karpis – 1 kg 1
Džiūvėsėliai – 4 šaukštai 4
Citrinos griežinėliai (papuošimui) –
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Nulupti žuvies odelę
- Žuvies gabaliukus nuplauti ir nusausinti
- Žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose (jų perteklių nupurtyti), suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose
- Žuvies gabaliukus šiek tiek palaikyti šaldytuve , kad kepama nesuirtų džiūvesėlių plutelė
- Į keptuvą pripilti tiek aliejaus ar keptaukių, kad dugną dengtų 2 cm riebalų sluoksnis ir kaitinti ant vidutinės ugnies
- Žuvį kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus
- Iškeptą žuvį sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius
- Skanaus!