Keptas karpis

Žuvies patiekalai 0 comments

Keptas karpis

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus1/2 l 1/2

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai žiupsnelis

  • Karpis1 kg 1

  • Džiūvėsėliai4 šaukštai 4

  • Citrinos griežinėliai (papuošimui)

Gaminimo eiga

  • Receptas 4-ioms porcijoms
  • Nulupti žuvies odelę
  • Žuvies gabaliukus nuplauti ir nusausinti
  • Žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose (jų perteklių nupurtyti), suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose
  • Žuvies gabaliukus šiek tiek palaikyti šaldytuve , kad kepama nesuirtų džiūvesėlių plutelė
  • Į keptuvą pripilti tiek aliejaus ar keptaukių, kad dugną dengtų 2 cm riebalų sluoksnis ir kaitinti ant vidutinės ugnies
  • Žuvį kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus
  • Iškeptą žuvį sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*