Keptas karpis, apvoliotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, keptas aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Keptas karpis
Gaminimo laikas
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1/2 l 1/2
Citrinos griežinėliai: (papuošimui) –
Druska: pagal skonį –
Džiūvėsėliai – 4 šaukštai 4
Karpis – 1 kg 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai: žiupsnelis –
Gaminimo eiga
- Nulupti žuvies odelę.
- Žuvies gabaliukus nuplauti ir nusausinti.
- Žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose (jų perteklių nupurtyti), suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose.
- Žuvies gabaliukus šiek tiek palaikyti šaldytuve , kad kepama nesuirtų džiūvesėlių plutelė. Į keptuvą pripilti tiek aliejaus ar keptaukių, kad dugną dengtų 2 cm riebalų sluoksnis ir kaitinti ant vidutinės ugnies. Žuvį kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
- Iškeptą žuvį sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!
Užrašai
- Receptas 4-ioms porcijoms.