Keptas karpis

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Keptas karpis, apvoliotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, keptas aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

Keptas karpis

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus1/2 l 1/2

  • Citrinos griežinėliai: (papuošimui)

  • Druska: pagal skonį

  • Džiūvėsėliai4 šaukštai 4

  • Karpis1 kg 1

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai: žiupsnelis

Gaminimo eiga

  • Nulupti žuvies odelę.
  • Žuvies gabaliukus nuplauti ir nusausinti.
  • Žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose (jų perteklių nupurtyti), suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose.
  • Žuvies gabaliukus šiek tiek palaikyti šaldytuve , kad kepama nesuirtų džiūvesėlių plutelė. Į keptuvą pripilti tiek aliejaus ar keptaukių, kad dugną dengtų 2 cm riebalų sluoksnis ir kaitinti ant vidutinės ugnies. Žuvį kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
  • Iškeptą žuvį sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!

Užrašai

  • Receptas 4-ioms porcijoms.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*