Keptas kalakutas papuoš jūsų šventinį stalą.
Keptas kalakutas
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Bulvės – 150 g 150
Žalumynai papuošimui –
Riebalai – 5 g 5
Kalakutas – 140 g 140
Gaminimo eiga
- Paruoštas kepti paukštis pasūdomas, dedamas į skardą nugara apačion, apteptas riebalais ir kepamas orkaitėje, aplaistant riebalais ir atsiradusiomis sultimis
- Kepimo laikas apskaičiuojamas pagal kalakuto svorį: 1 kg
- – 1 val
- 200C temperatūroje
- Iškeptas kalakutas kapojamas gabalėliais, aplaistomas mėsos sultimis, paruoštomis toje pačioje skardoje, kurioje kepė mėsa
- Paduodamas pusdubenyje su keptomis bulvėmis, papuoštas salotų lapeliais