Kepta žuvis graikinių riešutų padaže
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Petražolių lapeliai saujelė –
Druska pagal skonį –
Vanduo – 2 stiklinės 2
Miltai – 100 g 100
Saldžiosios paprikos – 1 vnt 1
Vyno actas – 2 šaukštai 2
Česnakai – 2 vnt 2
Pomydorų tyrė – 100 g 100
Graikiniai riešutai – 4 šaukštai 4
Žuvis – 800 g 800
Kalendras pagal skonį (žalias arba maltas) –
šafranas (arba maltos ciberžolės) –
Gaminimo eiga
- Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje
- Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min
- Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą
- Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame