Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

Žuvies patiekalai 0 comments

Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus3 šaukštai 3

  • Petražolių lapeliai saujelė

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo2 stiklinės 2

  • Miltai100 g 100

  • Saldžiosios paprikos1 vnt 1

  • Vyno actas2 šaukštai 2

  • Česnakai2 vnt 2

  • Pomydorų tyrė100 g 100

  • Graikiniai riešutai4 šaukštai 4

  • Žuvis800 g 800

  • Kalendras pagal skonį (žalias arba maltas)

  • šafranas (arba maltos ciberžolės)

Gaminimo eiga

  • Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje
  • Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min
  • Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą
  • Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*