Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Žuvies filė apvoliota miltuose ir apkepta, patiekiama su graik. riešutų padažu, pomidorų tyrės, vyno acto ir petražolių žolelėmis. Skanaus!

Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

5.0 from 1 vote
Course: Karštas patiekalasDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus3 šaukštai 3

  • Česnakai2 vnt 2

  • Druska: pagal skonį

  • Graikiniai riešutai4 šaukštai 4

  • Kalendras: pagal skonį (žalias arba maltas)

  • Miltai100 g 100

  • Petražolių lapeliai: saujelė

  • Pomidorų tyrė100 g 100

  • Šafranas: (arba maltos ciberžolės)

  • Saldžiosios paprikos1 vnt 1

  • Vanduo2 stiklinės 2

  • Vyno actas2 šaukštai 2

  • Žuvis800 g 800

Gaminimo eiga

  • Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje.
  • žpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min.
  • Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą.
  • Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*