Kepta žąsis su obuoliais

Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Kepta žąsis su obuoliais

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus pagal skonį

  • Obuoliai1 kg 1

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Riebalai1 šaukštas 1

  • Petražolės lapeliai pagal skonį

  • žąsiena1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Paruoštas paukštis pasūdomas, dedamas į skardą nugara į apačią, aptepamas riebalais ir kepamas orkaitėje, aplaistant riebalais bei atsiradusiomis sultimis
  • Obuoliai (geriausiai tinka antaniniai) nulupami, perpjaunami pusiau ir, išėmus sėklalizdžius, dedami ant riebalais išteptos keptuvės, apibarstomi cukrumi ir iškepami orkaitėje
  • Iškepta žąsis patiekiama su keptomis obuolių puselėmis bei užpilama mėsos sultimis ir sviestu
  • Apibarstoma petražolėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*