Kepta antis su spanguolėm

Paukštienos patiekalai 0 comments

Kepta antis su spanguolėm

0.0 from 0 votes
Course: Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės1 šaukštelis 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas30 g 30

  • Antis2,5 kg 2,5

  • Spanguolės125 g 125

  • Batos duonos džiūvėsiai175 g 175

Gaminimo eiga

  • Įdarui ištirpdykite sviestą, jame apkepkite svogūną
  • Įmaišykite spanguoles, džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus
  • Tada įmaišykite kiaušinį ir palikite atvėsti
  • Sudėkite įdarą į antį ir skylę uždarykite mediniu smeigtuku
  • Anties odą subadykite šakute, į ją įtrinkite druskos su pipirais
  • Dėkite antį į orkaitę giliame inde ir kepkite 200 laipsnių karštyje 25 minutes pilvu žemyn
  • Tada apverskite ir kepkite 20 min
  • Vėl apverskite ir kepkite dar 1-1 ¼ valandos
  • Iš taukų, kurie išsiskirs kepant, galima padaryti padažą
  • Taukus nupilkite į puodą, vieną šaukštą jų sumaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į taukus ir gerai išmaišykite kaitinant

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*