Kepta antis, įdaryta rome su maltinukais ir razinomis

Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalai 0 comments

Kepta antis, įdaryta rome su maltinukais ir razinomis

5.0 from 1 vote
Course: Karšti patiekalai, Paukštienos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai100 g 100

  • Pipirai pagal skonį

  • Razinos100 g 100

  • Balta duona100 g 100

  • Obuoliai3 vnt 3

  • Antis1 vnt 1

  • Bulvės400 g 400

  • Baltas vynas2-3 šaukštai 2-3

  • Romas20 g 20

  • Migdolų drožlės100 g 100

  • Anties kepenėlės1 vnt 1

  • Anties riebalai1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis, rūgščiais obuoliais ir baltos duonos skrebučiais, patiekiama su bulviniais maltinukais, paskanintais migdolų drožlėmisrnReikės: 1 anties, 100 g razinų, 20 g romo, 3 rūgščių obuolių, 1 šaukštelio ančių riebalų, 100 g baltos duonos skrebučių, 2-3 šaukštų baltojo vyno, maltų baltųjų pipirų, 30 g medaus, 50 ml sojų padažo, druskos, pipirų
  • Padažui paruošti: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro
  • *rnBulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių
  •  rnGerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais
  • Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį
  • Palaikykite porą valandų
  • Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos)
  • Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais
  • Ištirpinkite ančių riebalus
  • Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite
  • Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno
  • Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais
  • Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite
  • Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje
  • Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos
  • Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis
  • Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus
  • Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose
  • Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles
  • Užvirinkite
  • Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*