Kepta antis, įdaryta rome su maltinukais ir razinomis
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 100 g 100
Pipirai pagal skonį –
Razinos – 100 g 100
Balta duona – 100 g 100
Obuoliai – 3 vnt 3
Antis – 1 vnt 1
Bulvės – 400 g 400
Baltas vynas – 2-3 šaukštai 2-3
Romas – 20 g 20
Migdolų drožlės – 100 g 100
Anties kepenėlės – 1 vnt 1
Anties riebalai – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis, rūgščiais obuoliais ir baltos duonos skrebučiais, patiekiama su bulviniais maltinukais, paskanintais migdolų drožlėmisrnReikės: 1 anties, 100 g razinų, 20 g romo, 3 rūgščių obuolių, 1 šaukštelio ančių riebalų, 100 g baltos duonos skrebučių, 2-3 šaukštų baltojo vyno, maltų baltųjų pipirų, 30 g medaus, 50 ml sojų padažo, druskos, pipirų
- Padažui paruošti: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro
- *rnBulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių
- rnGerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais
- Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį
- Palaikykite porą valandų
- Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos)
- Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais
- Ištirpinkite ančių riebalus
- Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite
- Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno
- Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais
- Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite
- Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje
- Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos
- Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis
- Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus
- Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose
- Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles
- Užvirinkite
- Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite
- Skanaus!