Karpis su razinų padažu
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus žiupsnelis –
Actas – 2 šaukštai 2
Razinos – 30 g 30
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Citrinų sultys – 2 šaukštai 2
Salierai – 100 g 100
Sviestas – 40 g 40
Juodieji pipirai pagal skonį –
Alus – 0,3 l 0,3
Juoda duona – 1 riekė 1
Lauro lapai – 1 vnt 1
Gvazdikėliai – 1 vnt 1
Juodųjų pipirų grudeliai – 3 vnt 3
meduolis – 50 g 50
kvapiųjų pipirų grūdeliai – 2 vnt 2
karpiai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Karpius nuplauti, nusausinti, nuskusti ir išskrosti
- Supjaustyti nemažais gabalais ir aptepti actu
- Karpių galvas perpjauti pusiau, išimti žiaunas
- Razinas užvirinti citrinos sultyse
- Svogūnus ir kitas daržoves nulupti, supjaustyti kubeliais ir 18 minučių pavirti su žuvų galvomis, prieskoniais ir alumi
- Kai išvirs, viską perkošti ir pertrinti
- Meduolius ir duonos riekelę be plutelės supjaustyti smulkiais kubeliais ir užvirinti daržovių nuovire
- Supilti razinas su citrinos sultimis, išmaišyti, paskaninti druska, pipirais ir cukrumi
- Žuvies gabaliukus sudėti į riebalais išteptą keptuvą, užpilti šlakelį padažo ir troškinti uždengtame keptuve
- Į padažą įdėti sviesto ir pagardinti męgstamais prieskoniais
- Kai žuvis bus nminkšta, dėti į lėkštes ir patiekti užpiltą padažu su razinomis