Karpis su razinų padažu

Žuvies patiekalai 0 comments

Karpis su razinų padažu

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus žiupsnelis

  • Actas2 šaukštai 2

  • Razinos30 g 30

  • Morkos1 vnt 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Salierai100 g 100

  • Sviestas40 g 40

  • Juodieji pipirai pagal skonį

  • Alus0,3 l 0,3

  • Juoda duona1 riekė 1

  • Lauro lapai1 vnt 1

  • Gvazdikėliai1 vnt 1

  • Juodųjų pipirų grudeliai3 vnt 3

  • meduolis50 g 50

  • kvapiųjų pipirų grūdeliai2 vnt 2

  • karpiai2 vnt 2

Gaminimo eiga

  • Receptas 4-ioms porcijoms
  • Karpius nuplauti, nusausinti, nuskusti ir išskrosti
  • Supjaustyti nemažais gabalais ir aptepti actu
  • Karpių galvas perpjauti pusiau, išimti žiaunas
  • Razinas užvirinti citrinos sultyse
  • Svogūnus ir kitas daržoves nulupti, supjaustyti kubeliais ir 18 minučių pavirti su žuvų galvomis, prieskoniais ir alumi
  • Kai išvirs, viską perkošti ir pertrinti
  • Meduolius ir duonos riekelę be plutelės supjaustyti smulkiais kubeliais ir užvirinti daržovių nuovire
  • Supilti razinas su citrinos sultimis, išmaišyti, paskaninti druska, pipirais ir cukrumi
  • Žuvies gabaliukus sudėti į riebalais išteptą keptuvą, užpilti šlakelį padažo ir troškinti uždengtame keptuve
  • Į padažą įdėti sviesto ir pagardinti męgstamais prieskoniais
  • Kai žuvis bus nminkšta, dėti į lėkštes ir patiekti užpiltą padažu su razinomis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*