Karpis su razinų padažu

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Karpį troškinti su daržovėmis ir padažu iš citrinos sulčių, razinų, mėgstamų prieskonių.

Karpis su razinų padažu

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

50

minutes

Receptas 4-ioms porcijoms.

Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Actas2 šaukštai 2

  • Alus0,3 l 0,3

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Cukrus: žiupsnelis

  • Druska: pagal skonį

  • Gvazdikėliai1 vnt 1

  • Juoda duona1 riekė 1

  • Juodieji pipirai: pagal skonį

  • Juodųjų pipirų grudeliai3 vnt 3

  • karpiai2 vnt 2

  • kvapiųjų pipirų grūdeliai2 vnt 2

  • Lauro lapai1 vnt 1

  • meduolis50 g 50

  • Morkos1 vnt 1

  • Razinos30 g 30

  • Salierai100 g 100

  • Sviestas40 g 40

  • Svogūnai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Karpius nuplauti, nusausinti, nuskusti ir išskrosti.
  • Supjaustyti nemažais gabalais ir aptepti actu.
  • Karpių galvas perpjauti pusiau, išimti žiaunas. Razinas užvirinti citrinos sultyse.
  • Svogūnus ir kitas daržoves nulupti, supjaustyti kubeliais ir 18 minučių pavirti su žuvų galvomis, prieskoniais ir alumi.
  • Kai išvirs, viską perkošti ir pertrinti.
  • Meduolius ir duonos riekelę be plutelės supjaustyti smulkiais kubeliais ir užvirinti daržovių nuovire.
  • Supilti razinas su citrinos sultimis, išmaišyti, paskaninti druska, pipirais ir cukrumi. Žuvies gabaliukus sudėti į riebalais išteptą keptuvą, užpilti šlakelį padažo ir troškinti uždengtame keptuve. Į padažą įdėti sviesto ir pagardinti męgstamais prieskoniais.
  • Kai žuvis bus nminkšta, dėti į lėkštes ir patiekti užpiltą padažu su razinomis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*