Karka su žirneliais ir raugintais kopūstais

Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Reino karka su žirneliais ir raugintais kopūstais (Vokietija).

Karka su žirneliais ir raugintais kopūstais

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Pipirai truputis

  • Svogūnai150 g 150

  • Sviestas40 g 40

  • Žirneliai500 g 500

  • Riebalai20 g 20

  • Rauginti kopūstai1 kg 1

  • karka1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Karką švariai nuplauti, įdėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, įmesti galvutę svogūno ir virti ant mažos ugnies maždaug 1 val
  • 30 min
  • – 2 val
  • Į ketaus puodą sudėti kopūstus, įpilti stiklinę vandens, įdėti galvutę svogūno, šaukštą riebalų (taukų) ir virti maždaug 1 val
  • 30 min
  • Į trečią puodą sudėti žirnelius su ankštimis, prieš tai juos pamirkyti šaltame vandenyje, įberti druskos ir pipirų ir šutinti ant mažos ugnies
  • Kai jie išvirs, sugrūsti, pasūdyti, įdėti pipirų
  • Prieš tiekiant į stalą, karką įdėti į sriubos dubenį, įpilti truputį nuoviro
  • Į kitą dubenį sudėti kopūstus, į trečią – žirnių košę
  • Galvutę svogūno supjaustyti mažais gabaliukais, pakepinti svieste arba taukuose ir jais apibarstyti žirnių košę

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*