Kapučino tortas su riešutais

Tortai 0 comments

Kapučino tortas su riešutais

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus5 šaukštai 5

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai8 šaukštai 8

  • Grietinėlė1/2 l 1/2

  • Kakava4 šaukštai 4

  • Riešutai100 g 100

  • Krakmolas8 šaukštai 8

  • Kepimo milteliai1 šaukštelis 1

  • Plakta grietinėlė

  • Kavos pupelės

  • Tirpi kapucino kava20 g 20

Gaminimo eiga

  • Pertepimui reikės: 1/2 l riebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 100 g
  • sukapotų riešutų, 20 g
  • tirpios kapucino kavos, 4 šaukštų kakavos, kavos pupelių, plaktos grietinėlės
  • Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi
  • Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti
  • Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą
  • Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrinti tryniai su cukrumi bei kaip išplakti baltymai
  • Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
  • Perpjauti iškeptą biskvitą į tris dalis
  • Grietinėlę suplakti su cukrumi ir kapucino kava
  • Trečdalį grietinėlės palikti, o į kitą sudėti riešutus ir pertepti tortą
  • Viršų ir kraštus aptepti palikta grietinėle ir pabarstyti kakava
  • Prieš patiekiant į stalą tortą papuošti plakta grietinėle ir kavos pupelėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*