Kapotos silkės užkandis
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Petražolių lapeliai keli –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Agurkai – 1-2 vnt 1-2
Silkių filė – 2 vnt 2
žaliosios salotos lapeliai – 4-5 vnt 4-5
Gaminimo eiga
- Silkių filė be odos sumalame mėsmale arba labai smulkiai supjaustome, drėgnomis rankomis suformuojame rutulį, kurio vieną pusę suplojame
- Į lėkštę gėlės forma klojame salotų lapus, viduryje dedame susmulkintą silkę
- Viduryje padarome įdubimą, į kurį įdedame kiaušinio trynį
- Silkės masę apibarstome smulkiai sukapotu kiaušinio baltymu
- Tiekdami į stalą, silkės masės kraštus apdedame šviežio agurko griežinėliais, puošiame svogūno griežinėliais ir petražolių šakelėmis