Kalėdų žąsis
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Citrinų žievelės – 1 puodelis 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Žąsis – 1 vnt 1
Sviestas – 1/2 puodelio 1/2
Spanguolės – 1 pakelis 1
Konjakas – 1/4 puodelio 1/4
Pistacijos – 1/2 puodelio 1/2
Kmynai – 1 šaukštelis 1
Kiauliena – 500 g 500
Cukraus sirupas – 1/2 puodelio 1/2
Rozmarinai – 1 šaukštelis 1
Sausas vynas – 1/2 puodelio 1/2
Salierų šakelės – 5 vnt 5
Gaminimo eiga
- Svogūnas, 5 salierų šakelės, šaukštelis kmynų ir rozmarinų, stiklinė spanguolių, puodukas citrinų žievelių, 0,25 puoduko konjako, 2 kiaušiniai, citrina, šaukštelis kumpio, druskos ir pipirų
- Kiaulienos gabalėlius apkepkite
- Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną minute, pavirkite
- Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų
- Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens
- Indą šaukite į karšą orkaitę
- Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki I60"C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami