Kalėdų žąsis

Paukštienos patiekalai 0 comments

Kalėdų žąsis

5.0 from 1 vote
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Citrinų žievelės1 puodelis 1

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Žąsis1 vnt 1

  • Sviestas1/2 puodelio 1/2

  • Spanguolės1 pakelis 1

  • Konjakas1/4 puodelio 1/4

  • Pistacijos1/2 puodelio 1/2

  • Kmynai1 šaukštelis 1

  • Kiauliena500 g 500

  • Cukraus sirupas1/2 puodelio 1/2

  • Rozmarinai1 šaukštelis 1

  • Sausas vynas1/2 puodelio 1/2

  • Salierų šakelės5 vnt 5

Gaminimo eiga

  • Svogūnas, 5 salierų šakelės, šaukštelis kmynų ir rozmarinų, stiklinė spanguolių, puodukas citrinų žievelių, 0,25 puoduko konjako, 2 kiaušiniai, citrina, šaukštelis kumpio, druskos ir pipirų
  • Kiaulienos gabalėlius apkepkite
  • Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną minute, pavirkite
  • Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų
  • Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens
  • Indą šaukite į karšą orkaitę
  • Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki I60"C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*