Kalėdinis traškus spanguolių pyragas

Įvairūs desertai, Pyragai, Uogų patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 4 comments

Kalėdinis traškus spanguolių pyragas

3.4 from 7 votes
Course: Įvairūs desertai, Pyragai, Uogų patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1/4 arbatinio šaukštelio 1/4

  • Cukrus1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai1 stiklinė 1

  • Graikiški riešutai1/2 stiklinės 1/2

  • Sviestas120 g 120

  • Spanguolės2 stiklinės 2

  • Migdolų ekstraktas1 arbatinis šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros
  • Paruoškite maždaug 20-25 centimetrų kepimo formą pyragams
  • Pyrago turėtų užtekti maždaug aštuonioms porcijoms
  • Sumaišykite miltus, cukrų ir druską
  • Susmulkinkite graikiškus riešutus ir sumaišykite su spanguolėmis
  • Itirpinkite keptuvėje sviestą (ant silpnos ugnies), suplakite kartu su kiaušiniais ir migdolų ekstaktu
  • Viską sumaišykite kartu
  • Padenkite kepimo formą mišiniu
  • Jeigu naudosite šaldytas ir atitirpintas spanguoles, mikstūra bus labai tiršta
  • Kepkite apie 40 min
  • Tam jog patikrinti ar pyragas yra iškepęs, įsmeikite į jo viduriuką dantų krapstuką, jis turėtų išsitraukti švarus 🙂 Traškus spanguolių pyragas paruoštas
  • Skanaus ir linksmų švenčių

4 Comments

  1. robertas

    man wisai nepatiko sitas pyrgas nes jo skonis kaip keptos nantes neskanu neskanu neskanu

  2. Man patiko. Skonis kiek kartokas, taciau tai spanguoliu pyragas, o jos yra karcios

  3. Pats skaniausias kaledinis pyragas, kepu jau keli metai is eiles. Tik nededu graikiniu ir dedu bruknes. Niam niam niam :))) tobula su ledais

  4. Labai noreciau issikepti si pyraga, atrodo puikiai! Bet ar cia nereiketu prideti kepimo milteliu?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*