Kalėdinis traškus spanguolių pyragas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/4 arbatinio šaukštelio 1/4
Cukrus – 1 stiklinė 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 1 stiklinė 1
Graikiški riešutai – 1/2 stiklinės 1/2
Sviestas – 120 g 120
Spanguolės – 2 stiklinės 2
Migdolų ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros
- Paruoškite maždaug 20-25 centimetrų kepimo formą pyragams
- Pyrago turėtų užtekti maždaug aštuonioms porcijoms
- Sumaišykite miltus, cukrų ir druską
- Susmulkinkite graikiškus riešutus ir sumaišykite su spanguolėmis
- Itirpinkite keptuvėje sviestą (ant silpnos ugnies), suplakite kartu su kiaušiniais ir migdolų ekstaktu
- Viską sumaišykite kartu
- Padenkite kepimo formą mišiniu
- Jeigu naudosite šaldytas ir atitirpintas spanguoles, mikstūra bus labai tiršta
- Kepkite apie 40 min
- Tam jog patikrinti ar pyragas yra iškepęs, įsmeikite į jo viduriuką dantų krapstuką, jis turėtų išsitraukti švarus 🙂 Traškus spanguolių pyragas paruoštas
- Skanaus ir linksmų švenčių
- Loading gallery media…
man wisai nepatiko sitas pyrgas nes jo skonis kaip keptos nantes neskanu neskanu neskanu
Man patiko. Skonis kiek kartokas, taciau tai spanguoliu pyragas, o jos yra karcios
Pats skaniausias kaledinis pyragas, kepu jau keli metai is eiles. Tik nededu graikiniu ir dedu bruknes. Niam niam niam :))) tobula su ledais
Labai noreciau issikepti si pyraga, atrodo puikiai! Bet ar cia nereiketu prideti kepimo milteliu?