Kalėdinis tortas su kavos kremu
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska žiupsnelis –
Cukrus – 225 g 225
Vanduo – 1-2 šaukštai 1-2
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 200 g 200
Želatina – 1 šaukštas 1
Pienas – 10 šaukštų 10
Margarinas – 100 g 100
Kėlimo milteliai – 1 šaukštelis 1
kava (stipri) 1/2 l. –
Gaminimo eiga
- Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla
- Ji valandą palaikoma šaltoje vietoje, paskui plonai iškočiojama
- Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų
- Kepama orkaitėje 20 – 25 min
- , kol lakštas pasidaro šviesiai rudas
- Kremas: želatina ištirpinama stiklinėje vandens, į ją supilama kava
- Maišoma, kol želatina visiškai ištirpsta
- Paskui suberiama pusė cukraus ir supilamas pienas
- Garo vonioje ištrinami su likusiu cukrumi tryniai
- Į juos po truputį supilama želatina
- Viskas pamažu plakama šluotele, kol sutirštėja
- Baltymai išplakami ir pamažu sumaišomi su sutirštėjusiu kremu
- Kremas užpilamas ant atvėsusio torto
- Viršų galima papuošti plakta grietinėle arba grietinės kremu