Kalėdinis tortas su kavos kremu

Tortai, Kalėdiniai patiekalai, Desertai, saldumynai 0 comments

Kalėdinis tortas su kavos kremu

0.0 from 0 votes
Course: Desertai, saldumynai, Tortai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska žiupsnelis

  • Cukrus225 g 225

  • Vanduo1-2 šaukštai 1-2

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai200 g 200

  • Želatina1 šaukštas 1

  • Pienas10 šaukštų 10

  • Margarinas100 g 100

  • Kėlimo milteliai1 šaukštelis 1

  • kava (stipri) 1/2 l.

Gaminimo eiga

  • Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla
  • Ji valandą palaikoma šaltoje vietoje, paskui plonai iškočiojama
  • Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų
  • Kepama orkaitėje 20 – 25 min
  • , kol lakštas pasidaro šviesiai rudas
  • Kremas: želatina ištirpinama stiklinėje vandens, į ją supilama kava
  • Maišoma, kol želatina visiškai ištirpsta
  • Paskui suberiama pusė cukraus ir supilamas pienas
  • Garo vonioje ištrinami su likusiu cukrumi tryniai
  • Į juos po truputį supilama želatina
  • Viskas pamažu plakama šluotele, kol sutirštėja
  • Baltymai išplakami ir pamažu sumaišomi su sutirštėjusiu kremu
  • Kremas užpilamas ant atvėsusio torto
  • Viršų galima papuošti plakta grietinėle arba grietinės kremu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*