Kalėdiniai karpiai drebučiuose pagal vengrišką receptą.
Kalėdiniai karpiai drebučiuose
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Želatina – 1 šaukštelis 1
Pipirai truputis –
Svogūnai – 2 vnt 2
Pomidorai – 3-4 vnt 3-4
karpiai – 1 kg 1
saldūs ankštiniai pipirai – 2-3 vnt 2-3
Gaminimo eiga
- Karpiai nuvalomi, išdarinėjami, nuplaunami, perpjaunami išilgai pusiau
- Galva, kaulai, pieniai arba ikrai 1 val
- verdami truputyje vandens
- Įdedama 2 – 3 pipirų ankštys, 2 – 3 pomidorai arba lečo
- Perkoštas sultinys pasūdomas, sumaišomas su raudonaisiais pipirais ir supilamas ant paruoštų žuvies gabalų
- Viskas verdama ant mažos ugnies
- Išvirusi žuvis atšaldoma, sudedama į gilų indą ir papuošiama kietai virtų kiaušinių skridinėliais, raudonojo ankštinio pipiro juostelėmis, ikrais arba pieniais
- Želatina išmirkoma 1/2 stiklinės šalto virinto vandens
- 2 baltymai sumaišomi su trupučiu šalto vandens ir supilami į sultinį, kuris nuolat maišant užvirinamas
- Tada puodelis nukeliamas nuo ugnies, į sultinį supilama želatina, sultinys perkošiamas ir užpilamas ant žuvies
- Užpilta žuvis pastatoma šaltai