Kalėdiniai karpiai drebučiuose

Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Kalėdiniai karpiai drebučiuose pagal vengrišką receptą.

Kalėdiniai karpiai drebučiuose

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Želatina1 šaukštelis 1

  • Pipirai truputis

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Pomidorai3-4 vnt 3-4

  • karpiai1 kg 1

  • saldūs ankštiniai pipirai2-3 vnt 2-3

Gaminimo eiga

  • Karpiai nuvalomi, išdarinėjami, nuplaunami, perpjaunami išilgai pusiau
  • Galva, kaulai, pieniai arba ikrai 1 val
  • verdami truputyje vandens
  • Įdedama 2 – 3 pipirų ankštys, 2 – 3 pomidorai arba lečo
  • Perkoštas sultinys pasūdomas, sumaišomas su raudonaisiais pipirais ir supilamas ant paruoštų žuvies gabalų
  • Viskas verdama ant mažos ugnies
  • Išvirusi žuvis atšaldoma, sudedama į gilų indą ir papuošiama kietai virtų kiaušinių skridinėliais, raudonojo ankštinio pipiro juostelėmis, ikrais arba pieniais
  • Želatina išmirkoma 1/2 stiklinės šalto virinto vandens
  • 2 baltymai sumaišomi su trupučiu šalto vandens ir supilami į sultinį, kuris nuolat maišant užvirinamas
  • Tada puodelis nukeliamas nuo ugnies, į sultinį supilama želatina, sultinys perkošiamas ir užpilamas ant žuvies
  • Užpilta žuvis pastatoma šaltai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*