Kalėdiniai barščiai su baravykais

Sriubos, Daržovių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 1 comment

Kalėdiniai barščiai su baravykais

5.0 from 1 vote
Course: Daržovių patiekalai, Sriubos, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Morkos2 vnt 2

  • Citrina1/2 vnt 1/2

  • Pomidorų padažas2 valgomieji šaukštai 2

  • Burokėliai1 vnt 1

  • Bulvės3-4 vnt 3-4

  • Džiovinti baravykai5 vnt 5

  • Kopūstas1/2 vnt 1/2

  • Laurų lapai pagal skonį

  • Riebalai kepimui truputis

  • Jautienos šonkauliukai200 g 200

Gaminimo eiga

  • Užvirkite vandenį ir idėkite mėsą
  • Supjaustykite svogūną, Sutarkuokite buroką (stambesniais griežinėliais)
  • Sutarkuokite morkas
  • Į keptuvę idėkite kepimo riebalų ar aliejaus ir pakepinkite svogūnus iki kol pagels
  • Į keptuvę idėkite morkas, truputi pakepkite
  • Kai morkos suminkštės idėkite burokėlius, nuolat pamaišant dar šiek tiek viską pakepkite
  • Ant mišinio išspauskite pusę citrinos sulčių
  • Pamaišykite
  • Pabarstykite pipirais ir imeskite pora lauro lapelių
  • Kaitlentės ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu
  • Iš puodo išimkite jautieną
  • Nuskuskite bulves, supjaustykite dideliais šiaudeliais ir dėkite į puodą
  • Įberkite žiubsnelį druskos
  • Sutarkuokite kopūstą (gali būti ir rauginti, tačiau sriuba tumet žymiai ilgiau virs) Kuomet puode visa mikstūra su bulvėmis užvirs sudėkite kopūstą, įberkite žiubsnelį druskos
  • Įdėkite tiek džiovintų baravykų, kiek bus valgančių žmonių ;)rnNuo kaulo atskirkite mėsą, ir sudėkite ją į puodą
  • Kuomet bulvės bus išvirusios (minkštos), į puodą suberkite keptuvėje esančias daržoves, pora valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
  • Pamaišykite
  • Įdėkite dar kelis lauro lapelius, juodujų pipirų
  • Išjunkite kaitlentę ir palikite viską pastovėti
  • Patiekdami ant viršaus įpilkite grietinės ir šiek tiek smulkiai sutarkuoto česnako
  • Receptų knyga jums linki skanaus
  • Ir ramių Šv
  • Kalėdų 😉

One Comment

  1. Jau pernai gaminau ir visus vaišinau.DIEVIŠKA

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*