Kalėdiniai barščiai su baravykais
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 2 vnt 2
Citrina – 1/2 vnt 1/2
Pomidorų padažas – 2 valgomieji šaukštai 2
Burokėliai – 1 vnt 1
Bulvės – 3-4 vnt 3-4
Džiovinti baravykai – 5 vnt 5
Kopūstas – 1/2 vnt 1/2
Laurų lapai pagal skonį –
Riebalai kepimui truputis –
Jautienos šonkauliukai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Užvirkite vandenį ir idėkite mėsą
- Supjaustykite svogūną, Sutarkuokite buroką (stambesniais griežinėliais)
- Sutarkuokite morkas
- Į keptuvę idėkite kepimo riebalų ar aliejaus ir pakepinkite svogūnus iki kol pagels
- Į keptuvę idėkite morkas, truputi pakepkite
- Kai morkos suminkštės idėkite burokėlius, nuolat pamaišant dar šiek tiek viską pakepkite
- Ant mišinio išspauskite pusę citrinos sulčių
- Pamaišykite
- Pabarstykite pipirais ir imeskite pora lauro lapelių
- Kaitlentės ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu
- Iš puodo išimkite jautieną
- Nuskuskite bulves, supjaustykite dideliais šiaudeliais ir dėkite į puodą
- Įberkite žiubsnelį druskos
- Sutarkuokite kopūstą (gali būti ir rauginti, tačiau sriuba tumet žymiai ilgiau virs) Kuomet puode visa mikstūra su bulvėmis užvirs sudėkite kopūstą, įberkite žiubsnelį druskos
- Įdėkite tiek džiovintų baravykų, kiek bus valgančių žmonių ;)rnNuo kaulo atskirkite mėsą, ir sudėkite ją į puodą
- Kuomet bulvės bus išvirusios (minkštos), į puodą suberkite keptuvėje esančias daržoves, pora valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
- Pamaišykite
- Įdėkite dar kelis lauro lapelius, juodujų pipirų
- Išjunkite kaitlentę ir palikite viską pastovėti
- Patiekdami ant viršaus įpilkite grietinės ir šiek tiek smulkiai sutarkuoto česnako
- Receptų knyga jums linki skanaus
- Ir ramių Šv
- Kalėdų 😉
Jau pernai gaminau ir visus vaišinau.DIEVIŠKA