Kalėdinė troškinta žuvis

Troškiniai, Kalėdiniai patiekalai, Žuvies patiekalai 2 comments

Troškintos žuvies receptas iš Graikijos. Dar kitaip vadinama “goferia piaka”.

Kalėdinė troškinta žuvis

3.7 from 3 votes
Course: Troškiniai, Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2 šaukštai 2

  • Druska truputis

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Pipirai truputis

  • Svogūnai4-6 vnt 4-6

  • Pomidorai3-4 vnt 3-4

  • Žuvis500 g 500

  • Citrinos sultys truputis

Gaminimo eiga

  • Šaukšte įkaitinto aliejaus truputį apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapotas česnakas, paskui sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai, viskas pasūdoma, papipirinama
  • Žuvis išdarinėjama, apšlakstoma citrinos sultimis ir įtrinama druska
  • Keptuvėje įkaitinamas aliejus, įpilama 2 – 3 šaukštai vandens, sukrečiami apkepinti svogūnai bei pomidorai, ir viskas 30 min
  • patroškinama

2 Comments

  1. Žiauriai skanu 🙂 Patiko ir man ir vaikams.

  2. Angėlė

    šiaunuolė labai skanu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*