Labai skani ir puošni eglutė iš tinginio pyrago 🙂
KALĖDINĖ EGLUTĖ (iš tinginio pyrago)
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Iš A4 formato popierinės bylos (ištiesus bylą, gaunasi A4 dydžio lapas ir, aišku, išėmiau metalinį segiklį 🙂 ) susukti kūgio formą, suklijuoti su lipnia juostele
- Šią formą iškloti folijos ar sviestiniu popieriumi
- Mažais gabaliukais susmulkinti sausainius
- Ant silpniausios ugnies, uždėti didelį puodą (tokį, kad patogu būtų po to sudėjus sausainius maišyti), jame ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, suberti/ išsijoti per sietelį kakavą (pagal skonį)
- Viską gerai išmaišyti, maišyti nuolat, kol truputį sutirštės
- Išjungti ugnį
- Suberti sausainius
- Išmaišyti
- Šią masę po šauktą dėti į formą ir vis paspausti, kad suliptų
- Sudėjus viską, šį bokštą paguldyti į šaldytuvą 10-iai valandų, kad sustingtų (aš eglutę darau vakare, o kitą dieną papuošiu)
- Iš šaldytuvo išimti eglutę, nuimti nuo jos (folijos ar sviestinį) popierių
- Į puodą, kuris turi būti įdėtas į kitą didesnį puodą su karštu vandeniu, sudėti sulaužytą gabaliukais šokoladą, supilti pieną, ir maišyti kol pasidarys vientisa masė
- Šiuo šokoladu, pvz
- šepetėliu ar peiliu, aptepti eglutę
- „Raffaello“ saldainį truputį įmerkti į šokoladą ir prilipdyti ant eglutės viršūnės
- Apibarstyti eglutę kokoso drožlėmis, galima ir kitokios spalvos kokoso drožlėmis apibarstyti, atrodys eglutė kaip su žaisliukais papuošta (aš prilipdau su peiliu)
- SKANAUS!!! 🙂
Jeigu taip pat skanu, kaip ir gražu, tuomet kalėdų stalui puikiai tiks!
labai graziai atrodo
super
Darysiu Kaledom butinai