Kalakutienos sriuba
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Salierai – 1 gumbas 1
Sviestas – 100 g 100
Svogūnų laiškai saujelė –
Makaronai – 200 g 200
Maltas muskatas pagal skonį –
Kalakutienos krūtinėlė – 200 g 200
Vištienos bulijonas – 1,5 l 1,5
Briuselio kopūstai – 200 g 200
šaldyti žirneliai – 300 g 300
Maltas karis pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Saliero gumbą ir svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais
- Briuselio kopūstų galvutes nuvalome ir perpjauname pusiau
- Salierą ir svogūnus 3min
- kepiname 50g sviesto, po to supilame buljoną, sudedame supjaustytus briuselio kopūstus ir 10 min
- verdame ant lėtos ugnies
- Sudedame žalius žirnelius ir dar paverdame 5min
- Makaronus išverdame atskirai, nuvarviname ir sudedame į sriubą
- Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pasūdome, pabarstome pipirais, kario milteliais ir vartydami kepame 3 min
- likusiame svieste, kol susidaro aukso spalvos odelė
- Apkeptą mėsą dedame į sriubą
- Tiekdami į stalą, apibarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnais ir maltu muskatu