Kalakutas lizde
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 200 g 200
Ryžiai – 500 g 500
Pipirai pagal skonį –
Sviestas – 150 g 150
Lauro lapai keli –
Gvazdikėliai pagal skonį –
Džiovintos slyvos – 500 g 500
Kalakutas – 1 vnt 1
Cinamonai – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Išdarinėtą kalakutą ištrinkite druska ir maltais prieskoniais, ištepkite sviestu ir iškepkite
- Ryžius išvirkite, maišykite su sviestu, cukrumi, tru­pučiu druskos
- Iš ryžių masės lipdy­kite "kiaušinius", į kiekvieno vidų įdėdami po kelias slyvas
- Kalakutą tiekite didelėje lėkštėje, aplinkui sudėkite cinamonu barstytus "kiau­šinius", patiekalą puoškite žalumy­nais
- Prie taip paruošto kalakuto tiks bruknių uogienė