Kalakutas angliškai
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 60 g 60
Grietinėlė – 1/4 l 1/4
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 800 g 800
Petražolės saujelė –
Citrinų sultys pagal skonį –
Salierai – 500 g 500
Sviestas – 60 g 60
Kiaušinio trynys – 1 vnt 1
Kalakutas – 1 vnt 1
šparagų ūgliai – 1/2 skardinės 1/2
žalieji žirneliai – 250 g 250
Gaminimo eiga
- Kalakutą įtrinkite druska ir pipirais ir įdėkite į puodą su trupučiu vandens
- Troškinkite ant mažos ugnies 60 minučių pagal nurodymus virti
- Troškinimo metu sudėkite morkas ir salierus
- Kalakutą iš sultinio išimkite
- Miltus pakepinkite su sviestu ir supilkite į sultis
- Įpilkite citrinų sulčių ir užvirkite
- Padažą nuimkite nuo ugnies, sutirštinkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su grietine
- Kalakutą papuoškite morkų ir salierų griežinėliais, šparagais ir žirniais
- Gali būti patiekiama su kapotomis bulvėmis arba kroketais