Kaimiškos salotos

Salotos, garnyrai 0 comments

Kaimiškos salotos

0.0 from 0 votes
Course: Salotos, garnyraiDifficulty: Lengvas
Cooking time

45

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus6 šaukštai 6

  • Druska pagal skonį

  • Actas4 šaukštai 4

  • Pipirai pagal skonį

  • Balta duona4 riekės 4

  • Petražolės1 ryšelis 1

  • Pomidorai4 vnt 4

  • Sviestas20 g 20

  • Svogūnų laiškai1/4 ryšelio 1/4

  • Rūkyta šoninė150 g 150

  • Gičė salotos1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais
  • Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų
  • Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną
  • Leisti atšalti
  • Petražolių lapelius nuskinti nuo šakelių ir smulkiai supjaustyti
  • Taip pat supjaustyti ir svogūnų laiškus
  • Pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais
  • Paruošti padažą: sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus šalto, virinto ar mineralinio vandens su actu
  • Sudėti paruoštus žalėsius
  • Visa tai pabarstyti druska, pipirais ir cukrumi
  • Galiausiai supilti aliejų
  • Kelioms minutėms atidėti
  • Tuo tarpu į salotinę sudėti salotas, keptą duoną, pomidorus ir šoninę
  • Visa tai apipilti padažu ir sumaišyti
  • Patiekti šviežiai paruoštą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*