Šį receptą kažkurį rytą mačiau per kulinarinę laidą su Bilu. Tiksliai nepamenu iš kokios šalies jis kilęs, berods iš Rumunijos. Už ingredientų ir gamy
Kaimiškos dešrelės su keptomis daržovėmis
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Skardą ištepame aliejumi
- Sudedame kaimiškas dešreles (jų anksčiau buvo Maximoje, be jokių priedų ir skonio stipriklių, tačiau dabar neteko matyti)
- Jeigu dešrelės tiesios, jas surišame lanku (naudokite siūlą)
- Per vidurį įdėkite pomidorą, kurio viršų iki pusės prapjaukite kryžiumi
- Nulupkite ir įdėkite visą svogūną, česnakus
- Į įpjautus pomidorus prismaigstykite šviežių petražolių, taip pat viską jomis gausiai apibarstykite
- Viską užpilame alyvuogių aliejumi jo negailėdami
- Kepame orkaitėje maždaug 30 minučių
- Viskas paprasta, tačiau labai skanu, kadangi kepant išsiskiria sultys iš pomidorų, svogūnų, česnakų, petražolės suteikia peno aromatui
- Valgyti reikia viską, ir česnaką ir svogūną
- Aš mėgstu su marinuotomis daržovėmis
- Skanaus!