Kaimiškas tortas

Tortai 0 comments

Kaimiškas tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai1 kg 1

  • Kondensuotas pienas300 g 300

  • Citrinų sultys1 citrinos 1

  • Grietinė230 g 230

  • Sviestas1425 g 1425

  • Uogienė200 g 200

  • Šokoladas50 g 50

  • Riebalai50 g 50

  • Miltinis cukrus (užbarstymui, papuošimui)

  • Kiaušinių tryniai1 vnt 1

  • Citrinų žievelė1 citrinos 1

Gaminimo eiga

  • Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų
  • Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma
  • Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi
  • Kremui sviestas gerai išsukamas
  • Sukant toliau po truputį pilamas kondensuotas pienas, dėdama uogienė ir citrinos rūgštis bei žievelė
  • Sukama, kol masė pasidaro puri
  • Jei uogienė per skysta, prieš vartojant pavirinama
  • Iš papuošimui skirtų produktų suminkoma tešla, kočėlu gerai išmušama vis lankstant tešlos kraštus į vidų, kol atsiranda oro pūslelių, 1 val
  • laikoma pridengta šaltoje vietoje
  • Iš jos iškočiojamas 2 mm storio lakštas ir ratuku, formelėmis arba aštriu peiliu išpjaustomi lapeliai, gėlytės, juostelės ir kt
  • Išverdama įkaitintuose riebaluose ir pabarstoma miltiniu cukrumi
  • Sluoksniuotos tešlos papločiai pertepami atšaldytu kremu ir ranka suspaudžiami
  • Aplyginti šonai ir viršus aptepami tuo pačiu kremu, šonai apklijuojami trupiniais
  • Viršus apšlakstomas tirpytu šokoladu ir puošiamas riebaluose virtais sausainėliais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*