Jogurtinis tortas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus šiek tiek –
Cukrus – 250 g 250
Grietinėlė – 250 g 250
Želatina – 8 šaukšteliai 8
Citrinų sultys – 1 citrinos 1
Biskvitiniai sausainiai – 180 g 180
Abrikosinis jogurtas – 1 l 1
šokoladinis glajus – 150 g 150
Konservuoti abrokosai – 1 indelis 1
Gaminimo eiga
- Tortinės dugną iškloti sviestiniu popieriumi, kraštus patepti aliejumi
- Sutrupinti biskvitinius sausainius
- Šokoladinį glajų sumaišyti su sausainiais ir šią masę sukrėsti į tortinę
- Palikti, kad sustingtų
- Želatiną sumaišyti su šaltu vandeniu
- Užvirti citrinos sultis su 5 šaukštais vandens ir cukrumi
- Truputį atšaldyti ir supilti į želatiną, kad išbrinktų
- Pirma sumaišyti su 2 šaukštais jogurto, o paskui su visu kiekiu
- Padėti šaltai
- Nusunkti abrikosus
- Grietinėlę suplakti
- Sumaišyti su jogurtu
- 6 šaukštus stingstančios masės tepti ant sausainių su šokoladiniu glajumi, dėti abrikosus ir užpilti likusią masę
Skamba labai gardziai… 🙂 Taciau kas tas sokoladinis glajus? Islydytas sokoladas?
Šokoladinis glajus gali būti daromas iš paties šokolado: jį reikia sulaužyti, tada sudėti į puodą, jį įstatyti į karšto vandens vonelę ir laikyti, kol jis ištirps. Paskui galite įdėti kokį šaukštelį sviesto ir viską gerai išmaišyti.
Galite šokoladinį glajų gamintis iš kakavos, cukraus, pieno ir sviesto :).