Jautienos kumpis, įdarytas kepenėlėmis
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus (kepimui) –
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Pienas – 100 ml 100
Svogūnai – 100 g 100
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Batonas – 100 g 100
Lašiniai – 200 g 200
Jautienos kumpis – 1 kg 1
Jaučio kepenys – 400 g 400
Gaminimo eiga
- Jaučio kepenis nuplauname, nupjauname plėves
- Supjaustome gabalėliais ir verdame apie valandą
- Kitame puode išverdame kiaulės lašinukus
- Kol kepenėlės verda, pakepiname svogūnus arba porus
- Batoną išmirkome piene
- Išvirtas kepenėles ir lašinukus atvėsiname
- Smulkiai sumalame kartu su pakepintais svogūnais ir piene išmirkytu batonu
- Įmušame kiaušinį, pagardiname pipirais, pasūdome
- Gerai sumaišome
- Kumpio viduryje aštriu peiliu įpjauname "kišėnę"
- Į ją sudedame paruoštą masę
- Kumpio galus užsiuvame
- Dedame į aliejumi pateptą skardą
- Pridengiame kepimo folija
- Kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje 1 val
- 40 minučių
- Atvėsiname, supjaustome griežinėliais
- Tiekiame su daržovėmis, krienų arba majonezo padažu