Jautienos išpjovos vyniotinis su įdaru
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus (kepimui) –
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Razinos – 100 g 100
Džiovinti abrikosai – 100 g 100
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Džiūvėsliai – 1 šaukštas 1
Džiovinti obuoliai – 100 g 100
Jautienos išpjova – 1 kg 1
Karštai rūkytos kiaulienos šoninė – 300 g 300
Gaminimo eiga
- Jautienos išpjovą nuplauname ir nusausiname
- Aštriu peiliu iš viršaus įpjauname išpjovą iki vidurio, apverčiame ir dar kartą įpjauname iki vidurio
- Ištiesiame ir paspaudome pirštais, kad mėsa tolygiai pasiskirstytų
- Gaminame įdarą
- Džiovintus caisius nuplauname
- Pamirkome šiltame vandenyje 15 minučių
- Išėmę nusausiname
- Vaisius susmulkiname
- Įdedame išplaktą kiaušinį, kubeliais supjaustytą šoninę, įberiame džiūvėsėlių, pagardiname pipirais, pasūdome
- Atskirai sugrūdame česnaką
- Jo košele aptepame mėsą, apibarstome pipirais, druska
- Ant viršaus dedame įdarą
- Mėsą su įdaru susukame, gerai suspaudžiame ir suveržiame virvele
- Dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą
- Kepame orkaitėje apie 1 val
- 20 minučių
- Kepdami apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis
- Jei reikia, įpilame truputį vandens
- Atvėsiname
- Laikome šaldytuve 8-10 valandų
- Nuimame virvelę