Jautienos išpjovos vyniotinis su įdaru

Užkandžiai 0 comments

Jautienos išpjovos vyniotinis su įdaru

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus (kepimui)

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Razinos100 g 100

  • Džiovinti abrikosai100 g 100

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Džiūvėsliai1 šaukštas 1

  • Džiovinti obuoliai100 g 100

  • Jautienos išpjova1 kg 1

  • Karštai rūkytos kiaulienos šoninė300 g 300

Gaminimo eiga

  • Jautienos išpjovą nuplauname ir nusausiname
  • Aštriu peiliu iš viršaus įpjauname išpjovą iki vidurio, apverčiame ir dar kartą įpjauname iki vidurio
  • Ištiesiame ir paspaudome pirštais, kad mėsa tolygiai pasiskirstytų
  • Gaminame įdarą
  • Džiovintus caisius nuplauname
  • Pamirkome šiltame vandenyje 15 minučių
  • Išėmę nusausiname
  • Vaisius susmulkiname
  • Įdedame išplaktą kiaušinį, kubeliais supjaustytą šoninę, įberiame džiūvėsėlių, pagardiname pipirais, pasūdome
  • Atskirai sugrūdame česnaką
  • Jo košele aptepame mėsą, apibarstome pipirais, druska
  • Ant viršaus dedame įdarą
  • Mėsą su įdaru susukame, gerai suspaudžiame ir suveržiame virvele
  • Dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą
  • Kepame orkaitėje apie 1 val
  • 20 minučių
  • Kepdami apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis
  • Jei reikia, įpilame truputį vandens
  • Atvėsiname
  • Laikome šaldytuve 8-10 valandų
  • Nuimame virvelę

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*