Jautienos filė, kepta ant iešmo
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Pipirai Pagal skonį –
Jautienos filė – 700 700
didelis svogūnas – 1 vnt 1
vyno actas arba rūgštus vynas – 100 g 100
džiovintos raugerškio uogos – 100 g 100
Gaminimo eiga
- Nuo mėsos nugramdykite plėveles ir supjaustykite gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo
- Mėsą su prieskoniais sudėkite į stiklinį indą, įpilkite vyno, uždenkite ir 2 – 3 dienas laikykite šaltai
- Paskui apdžiovinkite, suverkite ant iešmo ir sukiojant kepkite virš žarijų
- Kartkartėmis patepkite ištirpintais riebalais
- Patiekite su aštriu padažu ir svogūnu bei petražolių salotomis
- Svogūną supjaustykite plonais žiedais, apibarstykite smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais, įpilkite acto, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus