Jautienos apkepas

Apkepai 0 comments

Jautienos apkepas

0.0 from 0 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus4 šaukštai 4

  • Druska pagal skonį

  • Ryžiai200 g 200

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės1/2 ryšelio 1/2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Fermentinis sūris150 g 150

  • Pomidorai2 vnt 2

  • Grietinė1 stiklinė 1

  • Krakmolas2 šaukštai 2

  • Baklažanai2 vnt 2

  • Jautiena600 g 600

  • Raudonosios paprikos1 vnt 1

  • Cukinijos2 vnt 2

  • Raudonasis vynas1/2 stiklinės 1/2

  • Pomidorų tyrė2 šaukštai 2

  • žaliosios paprikos1 vnt 1

  • švelni paprika1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje
  • Užpilti vyną, pabarstyti paprika
  • Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais
  • Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną
  • Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st
  • vandens, pasūdyti ir virti 10 min
  • Papriką išvalyti, supjaustyti juostelėmis, o keletą juostelių – nedideliais kubeliais
  • Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais
  • Baklažaną ir cukinijas nulupti ir supjaustyti griežinėliais apkepinti juos aliejuje
  • Galiausiai pabarstyti druska ir pipirais
  • Formą ištepti riebalais
  • Ryžius nusunkti, sumaišyti su daržovėmis bei mėsa ir sudėti į formą
  • Petražoles susmulkinti
  • Grietinę sumaišyti su krakmolu, sudėti pusę kiekio žalumynų, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais
  • Greitinės padažą užpilti ant apkepo ir pabarstyti fermentiniu sūriu
  • Kepti 40 min
  • iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
  • Patiekti pabarsčius likusiais žalumynais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*