Jautienos apkepas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 4 šaukštai 4
Druska pagal skonį –
Ryžiai – 200 g 200
Pipirai pagal skonį –
Petražolės – 1/2 ryšelio 1/2
Svogūnai – 1 vnt 1
Fermentinis sūris – 150 g 150
Pomidorai – 2 vnt 2
Grietinė – 1 stiklinė 1
Krakmolas – 2 šaukštai 2
Baklažanai – 2 vnt 2
Jautiena – 600 g 600
Raudonosios paprikos – 1 vnt 1
Cukinijos – 2 vnt 2
Raudonasis vynas – 1/2 stiklinės 1/2
Pomidorų tyrė – 2 šaukštai 2
žaliosios paprikos – 1 vnt 1
švelni paprika – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje
- Užpilti vyną, pabarstyti paprika
- Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais
- Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną
- Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st
- vandens, pasūdyti ir virti 10 min
- Papriką išvalyti, supjaustyti juostelėmis, o keletą juostelių – nedideliais kubeliais
- Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais
- Baklažaną ir cukinijas nulupti ir supjaustyti griežinėliais apkepinti juos aliejuje
- Galiausiai pabarstyti druska ir pipirais
- Formą ištepti riebalais
- Ryžius nusunkti, sumaišyti su daržovėmis bei mėsa ir sudėti į formą
- Petražoles susmulkinti
- Grietinę sumaišyti su krakmolu, sudėti pusę kiekio žalumynų, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais
- Greitinės padažą užpilti ant apkepo ir pabarstyti fermentiniu sūriu
- Kepti 40 min
- iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
- Patiekti pabarsčius likusiais žalumynais