Jautiena, troškinta raudonųjų serbentų padaže
Cooking time
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2-3 šaukštai 2-3
Druska pagal skonį –
Vanduo – 1 stiklinė 1
Grietinėlė – 100 g 100
Garstyčios – 0,5 šaukštelio 0,5
Malti pipirai pagal skonį –
Jautiena – 500 g 500
Raudųjų serbentų drebučiai – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Jautieną nuplauname, nusausiname, sujaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje
- Po to apibarstome maltais pipirais, garstyčių milteliais, druska, įpilame karšto sultinio arba vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies
- Miltus išplakame nedideliame vandens arba grietinėlės kiekyje ir supilame į troškinį
- Sudedame raudonųjų serbentų drebučius, patroškiname 5 min
- , po to supilame elektriniu plakikliu išplaktą grietinėlę
- Tiekiame su raudonųjų serbentų ir grietinėlės padažu, virtomis arba keptomis bulvėmis, virtais ryžiais, šviežių daržovių salotomis