Amerikietiškas jautienos su makaronais receptas.
Jautiena su makaronais
Cooking time
1
hour5
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Vanduo – 200 g 200
Pipirai truputis –
Citrina – 1 vnt 1
Petražolės truputis –
Svogūnai – 60 g 60
Grietinė – 100 g 100
Sviestas – 30 g 30
Grybai – 200 g 200
Paprika truputis –
Jautiena – 800 g 800
Makaronai – 250 g 250
Česnakai – 5 g 5
Raudonas vynas – 50 g 50
mėsos koncentratas – 2 kubeliai 2
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti maltą jautieną, smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir grybus
- Viską sumaišyti ir kepti, kol mėsa praras rausvą atspalvį
- Mėsą išsklaidyti šakute, supilti raudonąjį vyną, citrinos sultis ir karštame vandenyje (200 g
- ) ištirpintą mėsos koncentratą: pasūdyti, įberti pipirų
- Uždengti dangčiu ir 10 min
- virti ant silpnos ugnies
- Tuo tarpu sūdytame vandenyje pavirti makaronus (10 min
- ); išgriebti, nuvarvinti, sudėti į mėsą
- Uždengti ir maždaug 15 min
- virti ant silpnos ugnies (kol makaronai visiškai išvirs)
- Tada supilti grietinę, pašildyti dar 5 min
- , pabarstyti paprika ir smulkintomis petražolėmis