Jautiena, kepta džiūvėsėliuose (romšteksas)
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Pipirai Pagal skonį –
Sviestas – 50 g 50
Kiaušinis – 1 vnt 1
Malti džiūvėsėliai – 4 šaukštai 4
Riebalai – 50 g 50
jautiena (nugarinė arba šlaunis) 500g –
Gaminimo eiga
- Nuo mėsos nugramdykite plėves, supjaustykite ją skersai raumenų griežinėliais ir gerai išmuškite, apibarstykite druska, suvilgykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliais
- Mėsos griežinėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintuose riebaluose ir dar keletą minučių kepkite ant mažos ugnies
- Kai mėsa iškeps, griežinėlius sudėkite į pašildytą dubenį, užpilkite perkoštomis sultimis, kuriose kepė ir ištirpintu sviestu
- Patiekite su bulvių koše arba keptomis bulvėmis ir su šviežiomis salotomis