Itališkai pagaminti briuseliniai kopūstai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Miltai – 2 šaukštai 2
Grietinėlė – 1-2 šaukštai 1-2
Pipirai truputis –
Pienas – 1/4 l 1/4
Margarinas – 2 šaukštai 2
Briuselio kopūstai – 500 g 500
Citrinos sultys – 1 šaukštas 1
muskato riešutas žiupsnelis –
sūris (tarkuotas) 2 šaukštai –
Gaminimo eiga
- Nuvalyti, nuplauti briuseliniai kopūstai išverdami menkai pasūdytame vandenyje taip, kad nesukristų
- Iš margarino ir miltų paruošiamas baltasis užpilas
- Į jį įpylus pieno ir grietinėlės, gaunamas bešamel padažas
- Jis kiek palaikomas, kad sutirštėtų, o paskui pagardinamas pipirais, muskatu ir citrinos sultimis
- Briuselio kopūstai apliejami šiuo padažu, patroškinami ir apibarstomi tarkuotu sūriu