Itališkai pagaminti briuseliniai kopūstai

Daržovių patiekalai, Troškiniai 0 comments

Itališkai pagaminti briuseliniai kopūstai

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, TroškiniaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Grietinėlė1-2 šaukštai 1-2

  • Pipirai truputis

  • Pienas1/4 l 1/4

  • Margarinas2 šaukštai 2

  • Briuselio kopūstai500 g 500

  • Citrinos sultys1 šaukštas 1

  • muskato riešutas žiupsnelis

  • sūris (tarkuotas) 2 šaukštai

Gaminimo eiga

  • Nuvalyti, nuplauti briuseliniai kopūstai išverdami menkai pasūdytame vandenyje taip, kad nesukristų
  • Iš margarino ir miltų paruošiamas baltasis užpilas
  • Į jį įpylus pieno ir grietinėlės, gaunamas bešamel padažas
  • Jis kiek palaikomas, kad sutirštėtų, o paskui pagardinamas pipirais, muskatu ir citrinos sultimis
  • Briuselio kopūstai apliejami šiuo padažu, patroškinami ir apibarstomi tarkuotu sūriu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*