Indonezietiškai pagaminta žuvis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Miltai truputis –
Grietinėlė – 3 šaukštai 3
Citrina – 1/2 vnt 1/2
Svogūnai – 2-3 vnt 2-3
Pomidorų padažas truputis –
Riebalai truputis –
Sultinys truputis –
Žuvies filė – 400 g 400
Bananas – 1 vnt 1
Žuvis – 200 g 200
Krabai – 1/2 stiklinės 1/2
Gaminimo eiga
- Ryžiai išverdami pasūdytame vandenyje, 1/2 svogūno galvutės supjaustoma kubeliais ir apkepinama, kol gražiai pagelsta
- Įpilama truputis vištienos sultinio
- Ryžiai perpilami šaltu vandeniu, jam nuvarvėjus, sumaišomi su padažu, pasūdomi ir pakaitinami
- Žuvies filė supjaustoma į 10 gabalų, šie apšlakstomi citrinos sultimis, 30 min
- palaikomi, paskui pasūdomi, suvilgomi grietinėlėje, pavoliojami miltuose ir iš visų pusių apkepinami su daug riebalų, kol apsitraukia rusvai auksine pluta
- Ryžiai papuošiami keptų bananų puselėmis ir svogūno griežinėliais, o prie žuvies paduodamas pomidorų padažas