Įdaryti pomidorai
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus truputis –
Druska truputis –
Cukrus truputis –
Svogūnai – 1 kg 1
Petražolių šaknys – 1 kg 1
Pomidorai – 2 kg 2
Gaminimo eiga
- Imamai raudoni nepernokę pomidorai
- Nupjaunamas viršus ir išimamos sėklos
- Pusė svogūnų ir petražolės supjaustomi kvadratėliais, pakepinami aliejuje, pasūdomi, įdedama cukraus ir dar pakepinama
- Atvėsinta mase įdaromi pomidorai, uždengiami nupjauta viršūnėle ir talpiai sudedami į stiklainį
- Likę svogūnai pakepinami aliejuje su pomidorų sėklomis ir gautu verdančiu padažu užpilami paruošti pomidorai (kad apsemtų)
- Indas uždaromas plastmasiniu dangteliu
- Tokius pomidorus šaltai galima išlaikyti 6 mėn