Įdaryti kalmarai

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Kalmarai, įdaryti su ryžiais, pomidorais, česnakais, žalumynais, ir papildyti grietinėle. Paruošiamas troškinant 10-20 minučių. Puikus lengvas patiekalas, kuriame spinduliuoja skonių harmonija.

Įdaryti kalmarai

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Ruošimo laikas

10

minutes
Gaminimo laikas

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus2 šaukštai 2

  • Česnakai2 skiltelės 2

  • Citrininiai prieskoniai: pagal skonį

  • Druska: pagal skonį

  • Grietinėlė100 ml 100

  • Kalmarų filė4 vnt 4

  • Pipirai: pagal skonį

  • Plikyti ryžiai1 1

  • Pomidorai: pagal skonį

  • Sultinys1-1,5 l 1-1,5

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Žalumynai: šiek tiek

Gaminimo eiga

  • Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius.
  • Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Kalmarus nuplauti, prikimšti paruošto ryžių ir pomidorų įdaro.
  • Galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad neišbyrėtų. Kalmarus sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 10–20 min. Supilti grietinėlę, pabarstyti žalumynais.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*