Kalmarai, įdaryti su ryžiais, pomidorais, česnakais, žalumynais, ir papildyti grietinėle. Paruošiamas troškinant 10-20 minučių. Puikus lengvas patiekalas, kuriame spinduliuoja skonių harmonija.
Įdaryti kalmarai
Ruošimo laikas
10
minutesGaminimo laikas
20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai 2
Česnakai – 2 skiltelės 2
Citrininiai prieskoniai: pagal skonį –
Druska: pagal skonį –
Grietinėlė – 100 ml 100
Kalmarų filė – 4 vnt 4
Pipirai: pagal skonį –
Plikyti ryžiai – 1 1
Pomidorai: pagal skonį –
Sultinys – 1-1,5 l 1-1,5
Svogūnai – 1 vnt 1
Žalumynai: šiek tiek –
Gaminimo eiga
- Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min.
- Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius.
- Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Kalmarus nuplauti, prikimšti paruošto ryžių ir pomidorų įdaro.
- Galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad neišbyrėtų. Kalmarus sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 10–20 min. Supilti grietinėlę, pabarstyti žalumynais.