Įdaryti baklažanai

Užkandžiai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai 3 comments

Dešrelėmis ir daržovėmis įdaryti baklažanai.

Įdaryti baklažanai

3.0 from 3 votes
Course: Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Petražolės truputis

  • Alyvuogių aliejus4 šaukštai 4

  • Paprika1 vnt 1

  • Baklažanai2 vnt 2

  • Džiūvėsiai sauja

  • Dešrelės4 vnt 4

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo sudėkite baklažanus, gausiai apšlakstytus aliejumi bei apibarstytus prieskoniais
  • Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min
  • Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame 10 min
  • pakepkite labai smulkiai supjaustytus svogūnus bei raudonąją papriką
  • Sudėkite smulkintą česnaką ir dar 2-3 min
  • pakepinkite daržoves
  • Daržoves išimkite iš keptuvės
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytas pieniškas arba parūkytas dešreles ir jas kepkite, kol pradės ruduoti
  • Tada sudėkite ką tik išimtą daržovių mišinį
  • Baklažanus išskobkite, paliekant tik ploną jų odelę
  • Išskobtą masę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su daržovėmis ir dešrelėmis
  • Pagal skonį įberkite prieskonių, sudėkite smulkintas petražoles ir viską išmaišykite
  • Šiuo mišiniu įdarykite baklažanus
  • Ant viršaus pabarstykite džiūvesėlių
  • Kepkite orkaitėje apie 10 min

3 Comments

  1. klausimėlis

    Kepti baklažanus perpjautus per pusę išilgai ar vientisus – kažkodėl neakcentuota recepte…

  2. Baklažanus orkaitėje kepkite neperpjautus. Iškepusius perpjaukite per pusę ir išskobkite jų vidų.

  3. perpjauti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*