Įdaryti ankštiniai pipirai pagal portugališką receptą.
Įdaryti ankštiniai pipirai
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus truputis –
Druska truputis –
Ryžiai – 2 stiklinės 2
Pipirai truputis –
Kiaušinis – 1 vnt 1
Sardinės – 1 dėžutė 1
Petražolės lapeliai – 1 šaukštas 1
saldūs ankštiniai pipirai – 8 vnt 8
Gaminimo eiga
- Pipirų ankštys nuplaunamos, išimami jų sėklalizdžiai
- Sardinės šakutėmis padalijamos pusiau ir sumaišomos su virta biria ryžių koše, iš dėžutės išpiltu aliejumi (nuo sardinių), kapotu virtu kiaušiniu, druska, pipirais bei petražolėmis
- Šios masės prikemšamos pipirų ankštys
- Jos 15 min
- patroškinamos įkaitintame aliejuje ir karštos, su pyragu patiekiamos į stalą