Įdarytas pyragas (batonas) pagal marokietišką receptą.
Įdarytas pyragas
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus truputis –
Druska truputis –
Pipirai truputis –
Migdolai – 1 stiklinė 1
Vištienos sultinys – 3-4 šaukštai 3-4
Mėsos sultinys – 1 stiklinė 1
Pyragas – 500 g 500
Prieskoniniai žalumynai – 3-4 šaukštai 3-4
Petražolės lapeliai truputis –
Citrinos sultys – 1/2 vnt 1/2
žvėriena – 250 g 250
Gaminimo eiga
- Virta mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama aliejuje arba svieste
- Iš išilgai perpjauto batono išskobiamas minkštimas
- Jis sutrupinamas, sumaišomas su gliaudytais, smulkiai kapotais ir paspirgintais migdolais, smulkiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais (petražolės, mėtos, krapai, builiai), apkepinta mėsa, citrinos sultimis, šaukštu vištienos sultinio ir mėsos kepsnio sultinio, druska bei pipirais
- Šios masės prikemšama batono puselė, ant jos užvožiama kita pusė
- Įdarytas pyragas apipilamas mėsos kepsnio sultimis bei vištienos sultiniu, galima apibarstyti smulkiai pjaustytais petražolių lapais
- Tinka bet kokios žalios salotos