Įdaryta žąsis arba antis

Paukštienos patiekalai 1 comment

Įdaryta žąsis arba antis

5.0 from 3 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Morka pagal skonį

  • Petražolių lapeliai2 šaukštai 2

  • Druska pagal skonį

  • Česnakas4 skiltelės 4

  • Kiaušiniai pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Salotų lapai1 šakelė papuošimui 1

  • Žąsis3 kg 3

  • Džiovinti mairūnai2 šaukštai 2

  • Grikiai300 g 300

  • Žąsų kepenėlės150 g 150

  • Petražolių šaknys1 vnt 1

  • Džiovinti grybai3 vnt 3

  • Krapai1 šaukštas 1

  • Pomidorai pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Žąsį nuplaukite, nušluostykite, nupjaukite kakliuką ir sparnų galiukus
  • Paukštį perpjaukite išilgai stuburo ir atsargiai išimkite kaulus
  • Mėsa turi likti prie odos
  • Palikite tik šlaunelių ir sparnų kaulus
  • Mėsą ištrinkite česnaku, mairūnais, druska, valandą laikykite šaltai ir įdarykite
  • Įdarui grybus išmirkykite
  • Į puodą pilkite litrą šalto vandens, sudėkite kaulus, sparnelius ir kakliuką, prieskonines daržoves, vieną svogūną, grybus, įberkite druskos, pipirų ir sultinį apie valandą virkite
  • Nuovirą iškoškite
  • Kruopas nuplaukite, nuvarvinkite ir šiame nuovire išvirkite (košė turi būti biri)
  • Kepenėles nuplaukite, nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kepkite svieste kartu su kitu svogūnu
  • Grikių košę maišykite su tryniais, sukrėskite kepenėles, petražoles, krapus, įberkite pipirų, druskos ir įdarą atsargiai išmaišykite su gerai išplaktais baltymais
  • Žąsį prikimškite, užsiūkite, keliose vietose subadykite ir 1,5-2 valandas kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje nuolat laistydami vandeniu, vėliau – išsiskyrusiomis sultimis
  • Kai žąsis parus, sumažinkite temperatūrą iki 180"C
  • Žąsį tiekite stambiai pjaustytą

One Comment

  1. labai skanu, tiesiog dangiska antis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*