Įdaryta žąsis arba antis
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Morka pagal skonį –
Petražolių lapeliai – 2 šaukštai 2
Druska pagal skonį –
Česnakas – 4 skiltelės 4
Kiaušiniai pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Salotų lapai – 1 šakelė papuošimui 1
Žąsis – 3 kg 3
Džiovinti mairūnai – 2 šaukštai 2
Grikiai – 300 g 300
Žąsų kepenėlės – 150 g 150
Petražolių šaknys – 1 vnt 1
Džiovinti grybai – 3 vnt 3
Krapai – 1 šaukštas 1
Pomidorai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Žąsį nuplaukite, nušluostykite, nupjaukite kakliuką ir sparnų galiukus
- Paukštį perpjaukite išilgai stuburo ir atsargiai išimkite kaulus
- Mėsa turi likti prie odos
- Palikite tik šlaunelių ir sparnų kaulus
- Mėsą ištrinkite česnaku, mairūnais, druska, valandą laikykite šaltai ir įdarykite
- Įdarui grybus išmirkykite
- Į puodą pilkite litrą šalto vandens, sudėkite kaulus, sparnelius ir kakliuką, prieskonines daržoves, vieną svogūną, grybus, įberkite druskos, pipirų ir sultinį apie valandą virkite
- Nuovirą iškoškite
- Kruopas nuplaukite, nuvarvinkite ir šiame nuovire išvirkite (košė turi būti biri)
- Kepenėles nuplaukite, nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kepkite svieste kartu su kitu svogūnu
- Grikių košę maišykite su tryniais, sukrėskite kepenėles, petražoles, krapus, įberkite pipirų, druskos ir įdarą atsargiai išmaišykite su gerai išplaktais baltymais
- Žąsį prikimškite, užsiūkite, keliose vietose subadykite ir 1,5-2 valandas kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje nuolat laistydami vandeniu, vėliau – išsiskyrusiomis sultimis
- Kai žąsis parus, sumažinkite temperatūrą iki 180"C
- Žąsį tiekite stambiai pjaustytą
labai skanu, tiesiog dangiska antis.