Įdaryta žąsiena
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Svogūnas – 1 vnt 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Pipirai truputis –
Pienas truputis –
Žąsis – 1 vnt 1
Grybai – 1 stiklinė 1
Mairūnas truputis –
Pyragas truputis –
Kiauliena – 300 g 300
Lašinukai – 50 g 50
Gaminimo eiga
- Išvalyta žąsis perpjaunama išilgai, nupjaunamas kaklas ir sparnai
- Mėsa (kartu su oda) atskiriama nuo kaulų, išlyginama ir iš jos suformuojamas keturkampis
- Švieži arba džiovinti grybai išverdami, supjaustomi, pakepinami su svogūnu
- Pyragas išmirkomas piene, nuspaudžiamas ir sumalamas kartu su kiauliena ir žąsies kepenėlėmis
- Į masę įmušami kiaušiniai, sudedami grybai, viskas išmaišoma ir pagardinama
- Ant žąsienos "keturkampio" sudedamas įdaras, suvyniojamas, surišamas, palaistomas riebalais ir įsukamas į foliją
- Kepama orkaitėje apie 1 val
- Paskui atvėsinamas, supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir papuošiamas