Įdaryta lydeka

Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Įdaryta lydeka

0.0 from 0 votes
Course: Žuvies patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Morka 1 vnt.

  • Druska truputis

  • Svogūnas 1 vnt.

  • Vanduo 1,5 l.

  • Kiaušiniai 2 vnt.

  • Pipirai truputis

  • Pienas 1/2 stiklinės

  • Citrina 1 vnt.

  • Sviestas 30 g.

  • Prieskoninės daržovės 200 g.

  • Pyragas 50 g.

  • Kvapieji pipirai 3 vnt.

  • Žuvis 1 kg.

  • muskato riešutas truputis

  • lauro lapelis 1 vnt.

Gaminimo eiga

  • Lydeka išskrodžiama per pakaklę, numaunama oda
  • Mėsa, išėmus kaulus, sumalama, pridedama piene mirkyto pyrago, tarkuoto muskato riešuto, kiaušinis, druskos
  • Masė gerai ištrinama ir sukemšama į lydekos odą
  • Prisiuvus galvą, lydeka verdama vandenyje su žuvies kaulais bei prieskoninėmis daržovėmis
  • Ataušusi lydeka atsargiai perkeliama į pusdubenį, užpilama sultiniu, kuriame virė, papuošiama kietai virtais kiaušiniais, citrinos griežinėliais, morkomis

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*