Grybų pica
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Petražolės – 1 šaukštas 1
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Grybai – 250 g 250
Česnakai – 1 skiltelė 1
Gaminimo eiga
- Tešlą paruoškite kaip nurodyta straipsnyje
- Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių
- Nuvalykite grybus ir kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu
- Tapšnodami popieriniais rankšluosčiais nusausinkite ir plonai supjaustykite
- Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir pakepkite grybus 2-3 minutes ant labai stiprios ugnies
- Nusunkite susidariusį skystį ir suberkite petražoles bei česnakus
- Pastatykite šalia
- Kai tešla pakils, paminkykite ją 1 minutę ant lengvai miltais pabarstytos tešlalentės
- Suformuokite picą ir dėkite į aliejumi išteptą kepamąją skardą
- Picą apdėkite supjaustytais grybais, užbarstykite druskos ir pipirų
- Apšlakstykite likusiu aliejumi
- Kepkite, kol kraštai auksiškai pagels (apie 15-20 minučių)
- Patiekite karštą